Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

23 d’abr. 2014

Programació 26 d'abril

Dissabte, 26 d'abril de 2014
Programació amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2014 (29 d'abril)

19 h, pl. Escorxador, de franc, circ-dansa
Pelat
Joan Català
Un espectacle que, des de la dansa i el circ, homenatja el treball ancestral i artesanal; elogia el treball en equip i l'esforç conjunt. Una peça que ha destil·lat l'artifici per arribar als orígens. Un tronc pelat i un home.
"Pelat és silenci, expectació, força, tensió, participació màgica i espontània.
Pelat és poesia corporal. Pelat és innovació, és moviment, és acció col·lectiva.
Pelat és una proposta arriscada, sincera, diferent, peculiar i atrevida.
Una creació d'autor basada en l'estudi del cos, el moviment, el comportament dels éssers humans, el treball artesanal i les tradicions."
Joan Català i Carrasco


20 h, Sala 2, dansa contemporània, 3 €
H2B
Berta Puigdemasa i Béné Carrat

El duo -encara que potser hauríem d'anomenar-lo trio- H2B és la molècula resultant de la
combinació explosiva de tres àtoms alfa: l'arpista lleidatana Berta Puigdemasa, la ballarina francesa Béné Carrat i una arpa.
H2B presenta una immersió sensorial en l'univers de dues dones que orbiten al voltant d'una arpa. El temps sembla haver-se aturat en un ambient de màgica metamorfosi: la dansa es converteix en música i la música es fa dansa.
Les ànimes revolucionàries de totes dos artistes, que comparteixen un atípic llenguatge musical i corporal, troben una gramàtica capaç de generar un discurs infinit a través de la improvisació, es troben i es fonen en un exercici per fer donar vida a l'arpa, el tercer àtom que completa aquesta peculiar i atípica molècula.