Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

3 de març 2014

Un "Cabaret petrificat"

Foto: Gina Aspa
Divendres, 7 març 2014 - 21 h
Sala 2 - 8 € / 10 € - escorxadijous / circ
Cabaret petrificat
Escarlata Circus

Cabaret petrificat és un viatge en forma de cor de roc que fuig com una ombra poruga i s’emmotlla com un grapat de fang damunt de qualsevol volum. És un aparador de contrastos, de calor i de fred, de buidor i de plenitud, de duresa i de flonjor, de lleugeresa i pesantor, de riures i de plors, de vida i de mort, de positiu o negatiu. És un cabaret desplomat on les ballarines són dures i fredes com el glaç i el fum és l’estela que deixen les ales d’aquell ocell que s’enfila damunt d’una canya. On les notes musicals suggereixen universos, on la llum ens enlluerna l’ànima. La resta queda en el vostre imaginari, la nostra proposta és la suggestió; la vostra, la destil·lació.

Escriure en circ és com escriure en l’aire i les paraules volen en el vèrtex d’un ganivet; o ballen en la metxa d’un fuet espetegant; o queden impregnades en un cor de roc; o són els estels d’aquell vestit de pallasso vell de vellut; o s’emmotllen en aquella pila de fang. Un home lligat a un destí. Lligat a una vida, lligat a una mort, lligat al joc. Anhela la llibertat. Desitja allò que no té. Busca el que no troba. Troba el que no busca. Les cordes com cordons umbilicals li porten els objectes a l’abast: ganivets, fustes, fang, paper, fuets, pedres... Aquest home sol, nua, desnua, estira, cargola, clava, espetega, embruta, crida, fueteja, apunyala, pinta, dibuixa, balla, riu i plora. L’acció és com picar un cor de pedra que s’estova a mida que avança el temps i el temps es desfà.

Crítiques al Recomana