Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

4 de maig 2012

Gameformance

Homeward Journeys de Yoctobit

Dijous, 10 de maig de 2012
21 h - Sala 2 - Escorxadijous-Gameformance

Homeward Journeys és una peça de teatre jugable, una barreja d'aventura gràfica i teatre interactiu. Una gameformance multijugador en la que l'avatar és una persona, una actriu.
Formalment es tracta d'una peça del joc de gènere "Search and find", en la que els espectadors, com a agents actius (jugadors), hauran de guiar a l'actriu executant cap al seu objectiu.
L'espai diegètic del joc forma part de l'escenografia física i la performer és l'avatar físic de l'audiència.



Una pràctica artística que utilitza el teixit hipertextual del videojocs com a generadors d'espais escènics.

Yoctobit
Yocto es un prefix del Sistema Internacional de Unidades que indica un factor de 10-24. Adoptat l'any 1991, ve del griego οκτώ, que significa vuit, porquè és igual a 1/10008. Fa referència a la filosofia de creació de formats minúsculs i dinàmiques lleugeres del col·lectiu.

Bit és l'acrònim de Binary digit (dígit binari). Un bit és un dígit en el sistema digital i fa referència al sistema computacional sobre el que es construeixen els jocs d'ordinador, les escenografías d'aquest projecte i en general tot allò relatiu a l'àmbit digital.






"Homeward Journeys" és un projecte seleccionat per:
- "HelloWorld, creación contemporánea y nuevas tecnologias" de Medialab-Prado (2009)
- "Playlab: experimentación con videojuegos" de Medialab-Prado (2010)
- Estrenada al maig del 2011, al Matadero de Madrid amb el recolzament d'Intermediae Creación Contemporánea