Ajuntament de Lleida · Teatre Municipal de l'Escorxador · Carrer de Lluís Companys s/n · 25003 · Lleida · Telèfon: 973 279 356 · Fax: 973 279 123 · Correu electrònic: teatre@paeria.cat

12 de maig 2009

"Domini Públic" de Roger Bernat, 14 de maig 09 a les 20.30 h


Domini Públic prescindeix de l’actor com a punt central de l’espectacle i deixa el públic com a únic participant. No es tracta de convertir l’espectador en actor sino d’atendre a les possibilitats narratives del grup a partir d’eines estadístiques. Els espectadors formen part d’una ficció sense necessitat d’exposar-se com a individus en un escenari que, d’altra banda, té tants actors com espectadors assisteixen a la representació.

Domini Públic va estrenar-se l’any 2008 i des d’aleshores ha estat representat a Barcelona, Madrid, Múrcia, Osca, Berlin, Brusel·les i Zagreb entre d’altres.


Domini Públic és (com) un joc de societat gegant en què l’espectador és alguna quelcom més que un peó. Un grup d’individus – el públic- es reuneix en una plaça. Qui són? D’on vénen? Quines relacions els fan còmplices? A través d’uns auriculars, els participants reben una sèrie de preguntes. Unes més innocents que altres, els resultats , malgrat tot, no ho són : a través dels moviments del públic , es van formant petits grups. Aquestes microcomunitats mostren els esquemes socials que hi ha subjacents i conten una història curosament orquestrada. Domini Públic comenta com una enquesta en 3D i es va transformant paulatinament en una estranya ficció.”

KunstenFestivalDesArts, Brussel·les



Més info a: www.rogerbernat.com